Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πορείες στο Κέντρο παρά την απαγόρευση λόγω επίσκεψης του Γερμανού προέδρου

Πορείες στο Κέντρο παρά την απαγόρευση λόγω επίσκεψης του Γερμανού προέδρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιοάχιμ Γκάουκ, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κάρολος Παπούλιας, Συλλαλητήρια,

Απαγορεύονται σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου, Γιόακιμ Γκάουκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα σημεία που θα βρεθεί ο Γκάουκ με βάση το προγράμμά του, ενώ κλειστός από τις 13:30 θα παραμείνει και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήρια

Παρά τις απαγορέυσεις, στις 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 10:00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης για τις 12:30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη διαθεσιμότητα.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.ά. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη.

Συναντήσεις Γκάουκ με Παπούλια, Βενιζέλο και Τσίπρα

Ο Γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον κ. Κάρολο Παπούλια στις 10:45 το πρωί, στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών και στις 12:10 οι δύο πρόεδροι θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 13:00 ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του γερμανού προέδρου σε εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 16:00 ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα και στις 19:30 με τον κ. Βενιζέλο.

Πριν από τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο του Μουσείου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

Στη συνέχεια θα μεταβεί μαζί με τον κ. Παπούλια στην Ήπειρο. Οι δύο πρόεδροι θα επισκεφθούν το χωριό Λιγκιάδες, όπου στρατιώτες της Βέρμαχτ διέπραξαν σφαγή κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στα Ιωάννινα θα επισκεφθούν την Εβραϊκή Κοινότητα.

Στις 25 Μαρτίου φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον εκτοπισμό των Εβραίων των Ιωαννίνων προς το Άουσβιτς.

Σχετικά άρθρα