Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί “ψηφίζουν” Ελλάδα στον… τουρισμό

Οι Γερμανοί “ψηφίζουν” Ελλάδα στον… τουρισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κρήτη, Νάξος, Ρόδος, Ρωσία, Τουρισμός,

Οι Γερμανοί τουρίστες «ψηφίζουν» Ελλάδα και το 2014, με τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου να δείχνουν αύξηση άνω του 10%, στις αφίξεις των Γερμανών τουριστών στα ελληνικά νησιά.

Αγαπημένος ελληνικός προορισμός των Γερμανών, φαίνεται ότι παραμένει η Κρήτη, που μετά την άνοδο κατά 18% (3.340.000 αφίξεις), πέρυσι, το 2014 αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 10%, με τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών να αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.000.

Αύξηση των κρατήσεων από Γερμανία, περιμένει επίσης και η Ρόδος.

Την ίδια στιγμή εκφράζεται ανησυχία για την πτώση των κρατήσεων από Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες, λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.

Όπως σημειώθηκε η μεγάλη υποτίμηση στο ρούβλι κάνει την Ελλάδα ακριβό προορισμό. Σημειώνεται ότι το 2013, μόνο η Ρόδος δέχτηκε περί τους 280.000 Ρώσους τουρίστες και 25.000 Ουκρανούς.

Έως και 40% αύξηση στις προκρατήσεις από την Αυστρία και 20% από τη Μεγάλη Βρετανία, θα έχει η Σαντορίνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού κ. Μανώλη Καραμολέγκο.

Ενώ, η Νάξος αναμένει διψήφιο ποσοστό ανόδου της τουριστικής κίνησης, κυρίως από τη Σκανδιναβία, τη Γαλλία και την Αυστρία, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, να προσδοκά αύξηση των ποσοστών στις αφίξεις τουριστών και από την Γερμανία.

Σχετικά άρθρα