Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι από το Δημόσιο

Κατρούγκαλος: Θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι από το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Γιώργος Κατρούγκαλος, Δημόσιοι Υπάλληλοι,

Την επαναπρόσληψη όλων ανεξαιρέτως των απολυμένων στο Δημόσιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργό ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ότι με αφορά την αποκατάσταση μιας αντισυνταγματικότητας. Η δαπάνη δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού – προσλήψεων».

«Ξέρετε», συνέχισε, «πόσοι έχουν απολυθεί και δεν μισθοδοτούνται; 1.065. Παραμένουν στη θέση τους, για παράδειγμα, πάρα πολλοί με δικαστικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτών ήδη καταβάλλεται γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «η επιβάρυνση είναι μόλις 33 εκατ. ευρώ, είναι μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται».

Σχετικά άρθρα