Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είχαν προειδοποιήσει από το 2011 ότι το Γεφύρι της Πλάκας θα έπεφτε!

Είχαν προειδοποιήσει από το 2011 ότι το Γεφύρι της Πλάκας θα έπεφτε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άραχθος, Γεφύρι της Πλάκας, Ήπειρος, Τζουμέρκα, Υπουργείο Πολιτισμού,

Από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2011 το blog Συρρακιώτης προειδοποιούσε ότι το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας κινδύνευε να καταρρεύσει, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε…

Το blog έγραφε:

Το μεγαλύτερο μονότοξο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων που βρίσκεται στη θέση Πλάκα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Το μισό πέλμα του δεξιού τμήματος έχει υποστεί διάβρωση που οφείλεται στη ροή του ποταμού Αράχθου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης.

Συνίσταται η άμεση αποκατάσταση και η επισκευή του καθώς αποτελεί σημαντικό και μοναδικό μνημείο της ιστορίας του τόπου.

Είναι αναγκαία η ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Ηπείρου που και στο παρελθόν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για τη διατήρηση του γεφυριού της Πλάκας.

Στο παρελθόν το ιστορικό μνημείο σώθηκε αφ΄ ενός από τη μανία των Γερμανών (παγίδευση ναρκών) και αφ΄ ετέρου της υδροηλεκτρική εκμετάλλευση (φράγμα) των ημετέρων.

Θα ήταν λοιπόν άδικο τώρα να αφεθεί στην τύχη του λόγω αμέλειας και αδιαφορίας της Πολιτείας.

Το γεφύρι από ό,τι φάνηκε αφέθηκε στην τύχη του και την 1η Φεβρουαρίου κατέρρευσε. Τώρα, η νέα κυβέρνηση, υποσχέθηκε ότι θα το αναστηλώσει.

Σχετικά άρθρα