Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Χειρουργικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ

Κουρουμπλής: Χειρουργικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Παναγιώτης Κουρουμπλής, ΠΕΔΥ, Υπουργείο Υγείας,

«Είναι πίστη μας και όραμά μας, πως με παρεμβάσεις χειρουργικού τύπου θα δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού» τονίζει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Πάντοτε, όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, υπάρχουν και λύσεις» σημειώνει ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «θα επαναπροσδιορίσει θεσμικά το ΕΣΥ, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «παράλληλα πρέπει να πιέσουμε όσο μπορούμε εξασφαλίζοντας χρήματα και από την καλή διαχείριση που πρέπει να κάνουμε με βάση τα χρήματα που έχουμε, δηλαδή να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο σπατάλες, για να μπορέσουμε να το αιμοδοτήσουμε, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις δομές και τις δραστηριότητές του ΕΣΥ για να εκπέμπει αξιοπιστία σε ότι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής και στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα τέτοιο σύστημα. Είναι πίστη μας και όραμά μας, με παρεμβάσεις χειρουργικού τύπου θα δημιουργήσουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.

Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι η πολιτική στο φάρμακο θα αλλάξει, καθώς επίσης και οι πρωτοβουλίες και δραστηριότητες σε πάρα πολλούς τομείς, ώστε το Σύστημα να αποκτήσει συνοχή. «Υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις παράλληλες που δεν συναντώνται, φορείς που δραστηριοποιούνται πολλοί μεγάλοι, που δεν έχουν την απαιτούμενη συνεννόηση και τον απαιτούμενο συντονισμό. Υπάρχουν πάρα πολλές λειτουργίες που αλληλοκαλύπτονται, θα πρέπει να βρούμε τις χρυσές τομές για να μπορέσει το σύστημα να αποδώσει παραγωγικά στην ελληνική κοινωνία».

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δομηθεί ο ΕΟΠΥΥ με υπηρεσίες, λειτουργίες και δράσεις που να απαντούν στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες ενός σύγχρονου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει να του εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις.

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ακόμη ότι «το ΠΕΔΥ χρειάζεται θεσμικό επαναπροσδιορισμό και επισημαίνει:«Είμαστε κυβέρνηση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Ακούμε την αγωνία και αφουγκραζόμαστε τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων και θα είναι μεγάλος πολιτικός τυχοδιωκτισμός και μεγάλη προδοσία να μη δικαιώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη ενός τόσο χειμαζόμενου και δοκιμαζόμενου λαού».

Σχετικά άρθρα