Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρηνεί η πατρίδα τα δύο παλικάρια μας που σκοτώθηκαν με το F16

Θρηνεί η πατρίδα τα δύο παλικάρια μας που σκοτώθηκαν με το F16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Ισπανία, Πολεμική Αεροπορία,

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα ονόματα των δύο Ελλήνων πιλότων που έχασαν τη Δευτέρα τη ζωή τους, μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας.

Πρόκειται για τον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη, 35 χρόνων, έγγαμο με ένα γιο και για τον σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα, 31 ετών, έγγαμο με ένα γιο και μια κόρη.

laskaris Παναγιώτης Λάσκαρης

zagkas Αθανάσιος Ζάγκας

Κλιμάκιο τεχνικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ένα C-130 βρίσκεται στην αεροπορική βάση για να συνδράμει στην προσπάθεια πρόσβασης καθώς υπάρχουν τοξικά υλικά.

Με εντολή του απερχόμενου Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το θάνατο των δύο Ελλήνων σμηναγών.

Το ελληνικό διθέσιο F-16 μετείχε σε νατοϊκή άσκηση κι έπεσε κατά την απογείωσή του, στις 16:40, σε αεροπορική βάση στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το F16 έπεσε πάνω σε άλλα αεροσκάφη που ήταν στην πίστα, πιθανώς λόγω βλάβης στον κινητήρα και από τη συντριβή του προκλήθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά.

Σχετικά άρθρα