Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την έκδοση ενός τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα ζητάνε οι Βέλγοι

Την έκδοση ενός τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα ζητάνε οι Βέλγοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Βέλγιο, Βερβιέ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Παγκράτι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Την έκδοση ενός υπόπτου ως τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα για πιθανή διασύνδεσή του με την τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο που εξάρθρωσε η αντιτρομοκρατική στην πόλη Βερβιέ, ζήτησαν οι Βέλγοι εισαγγελείς.

«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές Αρχές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Νωρίτερα ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς δήλωσε ότι οι τέσσερις προσαγωγές που έγιναν στην Αθήνα δεν επέτρεψαν να συλληφθεί το σωστό πρόσωπο, σε μια αναφορά του στον «εγκέφαλο» του τζιχαντιστικού πυρήνα που διαλύθηκε στο Βέλγιο, με δύο τζιχαντιστές να πέφτουν νεκρούς στη μάχη με τους αστυνομικούς.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ είχε δηλώσει αρχικά πως «φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας».

Σχετικά άρθρα