Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγωνιά ο καιρός την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παγωνιά ο καιρός την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Θεσσαλονίκη, Καιρός,

Την Παρασκευή στα Δυτικά και τα Βόρεια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές, ενώ τοπικά ισχυρός παγετός αναμένεται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στη Δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία από -16 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους στα βόρεια μέχρι το απόγευμα και στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 0 έως 6 και στα νότια από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα