Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Norman Atlantic: Επιχείριση διάσωσης με ανέμους 9 μποφόρ!

Norman Atlantic: Επιχείριση διάσωσης με ανέμους 9 μποφόρ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Norman Atlantic, Ιταλία, Πολεμικό Ναυτικό, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ρυμουλκό που έφτασε δίπλα στο Norman Atlantic κάνει συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του πλοίου ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Συνολικά δίπλα στο φλεγόμενο επιβατικό φέρι βρίσκονται τρία ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά όλων των επιβατών από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ιταλικές αρχές, είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση πριν πέσει το σκοτάδι καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή, πρόσθεσε ο ίδιος.

Εντολή να αρχίσει επιχείρηση αερομεταφοράς επιβατών του επιβατηγού πλοίου δόθηκε και στο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που ίπταται της περιοχής.

Σε ετοιμότητα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, είναι ακόμα 4 ελικόπτερα (μεταξύ των οποίων μεταφορικά ελικόπτερα Σινουκ) που βρίσκονται στην Κέρκυρα.

Στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου Norman Atlantic, από πλευράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συντρέχουν τα παρακάτω μέσα:

2 Ε/Π S-70 “AEGEAN HAWK” του ΠΝ
1 Φ/Γ ( “ΝΑΒΑΡΙΝΟ”)
3 Ε/Π ΑΒ-205 της ΠΑ
2 Ε/Π SUPER PUMA της ΠΑ
1 A/Φ C-130 της ΠΑ
2 E/Π ΝΗ 90 του ΣΞ
2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) του ΣΞ

Επιπλέον ομάδα της 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) της ΠΑ, επιβαίνει σε E/Π SUPER PUMA του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης, βρίσκονται σε ετοιμότητα απογείωσης 2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων και θα αποπλεύσουν άμεσα 1 ΤΠΚ (“ΔΑΝΙΟΛΟΣ”) και 1 ΠΓΥ (“ΑΞΙΟΣ”) από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα διαθέσεως 2 Ε/Π S-70 “AEGEAN HAWK” του ΠΝ στο Κοτρώνι.

Τέλος, στο Α/Δ της Κέρκυρας οργανώθηκε και λειτουργεί τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πτητικών Μέσων με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ.

Σχετικά άρθρα