Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤΕΕ: Σε νέο εισπρακτικό Καιάδα οδηγούνται οι μηχανικοί

ΤΕΕ: Σε νέο εισπρακτικό Καιάδα οδηγούνται οι μηχανικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σελλιανάκης, ΕΤΑΑ, ΤΕΕ - Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΤΣΕΜΕΔΕ,

Με εισήγηση του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη το ΤΕΕ, Επιστημονικοί Φορείς και Συλλογικότητες των μηχανικών προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι μηχανικοί καταγγέλλουν τον πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) κ. Σελλιανάκη ότι «ξεπέρασε τον εαυτόν της, διαπράττοντας νέο στυγερό ατόπημα, μαζικής οικονομικής επαγγελματικής και ηθικής εξόντωσης των ασφαλισμένων διπλωματούχων μηχανικών».

Ταυτόχρονα απαιτούν να απομακρυνθεί αμέσως ο κ. Σελλιανάκης από τη θέση του, καθώς έχει ανακηρυχθεί από το ΤΕΕ και το σύνολο των επιστημονικών φορέων «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και να ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις του.

Όπως καταγγέλλει μεταξύ άλλων το ΤΕΕ:

«Αιφνιδιαστικά και παράνομα, χωρίς καμία απόφαση των οργάνων διοίκησης του Ταμείου, κατά παράβαση αντίθετων αποφάσεων, που έχουν λάβει το ΔΣ ΤΣΕΜΕΔΕ και το ΔΣ ΕΤΑΑ, ο εγκάθετος πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης, παρέδωσε μέσω του τμήματος μηχανογράφησης του ΕΤΑΑ και της ΗΔΙΚΑ ΑΕ στις Οικονομικές Εφορίες αναξιόπιστη και παραπλανητική λίστα ασφαλιστικών οφειλών των ασφαλισμένων του κλάδου Μηχανικών & ΕΔΕ του ΕΤΑΑ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί γιγαντιαία και μαζική εξοντωτική εισπρακτική επιχείρηση εις βάρος τους.

Με το πρόσχημα συμψηφισμού οφειλών ασφάλισης και Εφορίας, με βάση τη «λίστα Σελλιανάκη», οι μηχανικοί καλούνται ξαφνικά και παράνομα να πληρώσουν αναδρομικά και εφάπαξ, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών της τετραετίας 2011-2014 και μάλιστα εξωπραγματικά αυξημένες μαζί με επίσης δυσθεώρητες προσαυξήσεις δήθεν υπερημερίας.

Η πρόκληση συνεχίζεται καθώς συνυπολογίζονται στις οφειλές και αναδρομικές και προσαυξημένες εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, όταν είναι γνωστό ότι οι μηχανικοί ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ παρότι υπόκεινται και πληρώνουν εισφορές επί σειρά ετών δεν καλύπτονται από παροχές ανεργίας, που μαστίζει τον τεχνικό επιστημονικό κλάδο, καθώς υπουργείο Εργασίας και διοίκηση του ΕΤΑΑ προκλητικά αδιαφορούν στο σχετικό αίτημα.

Οι μηχανικοί ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ έρχονται αντιμέτωποι, με εξωπραγματικές, εξοντωτικές και παράνομες εισφορές, αντιμετωπίζοντας ταυτοχρόνως ακαριαία οικονομική και επαγγελματική εξόντωση, καθώς απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, παρακράτηση λογαριασμών και μη έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση των συναλλαγών και του επαγγέλματος τους.

Η «λίστα Σελλιανάκη» κρίνεται απολύτως αναξιόπιστη. Περιλαμβάνει ηλεκτρονικό αρχείο, που δεν είναι επικαιροποιημένο και ελεγμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου, με εξοντωτικές και εξωπραγματικές οφειλές, οι οποίες κατά βάση είναι πλαστές.

Δεν έχουν ληφθεί υπόψη χιλιάδες περιπτώσεις ρύθμισης των οφειλών, που ήδη έχουν γίνει και εξυπηρετούνται, οι οποίες τινάζονται στον αέρα, με μεγάλη ζημία του Ταμείου και εκδικητική ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Επίσης δεν περιλαμβάνονται πλήθος περιπτώσεων, που αφορούν σε νόμιμες ειδικές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις ασφαλισμένων, όπως επίσης δεν λαμβάνονται υπόψη δικαιούχοι που έχουν κινήσει διαδικασίες συνταξιοδότησης, οι οποίοι οδηγούνται τώρα σε νέο «εισπρακτικό Καιάδα» και χάνουν δικαιώματα τους».

Σχετικά άρθρα