Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράταση για το Ε-9 ως 31 Ιανουαρίου 2015 ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Παράταση για το Ε-9 ως 31 Ιανουαρίου 2015 ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγροτεμάχια, Ακίνητα, ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ, Μη Ηλεκτροδοτούμενα Ακίνητα, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων,

Την παράταση για την διαδικασία διόρθωσης των ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε-9, η προθεσμία της οποίας εκπνέει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή της προς τον κ. Χαρδούβελη :

«Τις τελευταίες ημέρες το γραφείο ενημέρωσης και το τηλεφωνικό κέντρο της Οργάνωσής μας έχουν κατακλυσθεί από ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη.

Πιο συγκεκριμένα, σε χιλιάδες περιπτώσεις και για διάφορους λόγους η ηλεκτρονική βάση δεδομένων της ΔΕΗ δεν είναι ενημερωμένη, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά στη Γ.Γ.Π.Σ. τα στοιχεία για τις οικοδομές στις οποίες έχει διακοπεί η ρευματοδότηση και κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες τους δικαιούνται της έκπτωσης του 20% επί του φόρου που αναλογεί στο συγκεκριμένο ακίνητο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πάνε στο αρμόδιο για την περιοχή του κάθε ακινήτου τους γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ και να ζητήσουν βεβαίωση διακοπής ρευματοδότησης την οποία στη συνέχεια πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στην οποία λόγω και της έλλειψης προσωπικού βρίσκονται αντιμέτωποι με ατελείωτες ουρές φορολογουμένων με ανάλογα προβλήματα.

Επιπλέον, προκειμένου μία εδαφική έκταση που εκ παραδρομής καταχωρήθηκε στον πρώτο πίνακα ως οικόπεδο, να μεταφερθεί στον δεύτερο πίνακα, ως αγροτεμάχιο, θα πρέπει να προσκομισθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σχετική βεβαίωση από την αρμόδια πολεοδομία ή τεχνική υπηρεσία του Δήμου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο αυτό.

Όπως μπορεί να γίνει απολύτως αντιληπτό, όλες αυτές οι διαδικασίες είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρες και προϋποθέτουν αλλεπάλληλες μετακινήσεις των φορολογουμένων, ακόμα και σε μέρη εντελώς άσχετα με τον τόπο κατοικίας τους. Εξάλλου, οι ίδιες οι υπηρεσίες τόσο του ΔΕΔΔΗΕ και των ΔΟΥ, αλλά πολύ περισσότερο των πολεοδομιών και των τεχνικών υπηρεσιών, αδυνατούν να ανταποκριθούν στον όγκο των σχετικών αιτημάτων των φορολογουμένων, ενόψει και της εορταστικής περιόδου που ακολουθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και αν δεν καταλήξετε στο να αφήσετε μονίμως «ανοικτή» τη δυνατότητα διόρθωσης του Ε9 των φορολογουμένων, είναι απολύτως αναγκαίο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής διορθωτικών δηλώσεων Ε-9 τουλάχιστον μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2015, οπότε θα έχει παρέλθει η περίοδος των εορτών και οι φορολογούμενοι θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όλα τα παραπάνω απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να μπορούν να προβούν και στις σχετικές διορθώσεις».

Σχετικά άρθρα