Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπερ της προεδρικής εκλογής ο Γιάννης Στουρνάρας

Υπερ της προεδρικής εκλογής ο Γιάννης Στουρνάρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Τράπεζα της Ελλάδος,

Παρέμβαση έκανε την Δευτέρα ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος προειδοποίησε ότι «η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις», και πως λόγω του ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό», «ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, στις αποφάσεις τους.

«Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών, αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

Οπως είπε ο Γ. Στουρνάρας, πράττοντας έτσι οι βουλευτές «θα αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο είτε ως Ιφιγένεια για τον παραδειγματισμό των κρατών μελών της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ».

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Στουρνάρα. «Προφανώς ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, όταν κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού», αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σχετικά άρθρα