Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπουτάρης: Ο κάθε συμπολίτης θα μπορούσε να έβαζε ένα φωτάκι

Μπουτάρης: Ο κάθε συμπολίτης θα μπορούσε να έβαζε ένα φωτάκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκη, Σταύρος Καλαφάτης, Χριστούγεννα,

Ο στολισμός της πόλης την εορταστική περίοδο “άναψε τα αίματα” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα. Ο μεν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι ήταν επιλογή να μην μετατραπεί η πόλη σε λούνα παρκ, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν στη διαδικασία, ο δε Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μιζέρια.

“Μας κατηγορούν ότι αργήσαμε να κάνουμε το στολισμό της πόλης. Δεν κάναμε καλό στολισμό, ότι είναι γκρίζα, μαύρα τα Χριστούγεννα. Καταρχήν ήταν επιλογή μας να μη κάνουμε την πόλη λούνα παρκ. Ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά αυτή την περίοδο για μεγάλο φωτισμό. Εάν ο κάθε συμπολίτης μας, ο κάθε μαγαζάτορας έβαζε ένα φωτάκι, η πόλη θα ήταν διαφορετική, θα είχε την έννοια της συμμετοχής. Όποιος νομίζει ότι η πόλη δεν φωτίστηκε, του λέμε ότι ήταν επιλογή μας. Το να στολίζουμε την πόλη από τα μέσα Νοεμβρίου ήταν υπερβολικό” είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε: “Καλή η συμμετοχή στο δίκτυο μαρτυρικών πόλες, στο δίκτυο κατά του ρατσισμού, αλλά αν υπήρχε ένα δίκτυο μη στολισμένων πόλεων θα ήμασταν πρωταθλητές. Εδώ δε μιλάμε για ένα φτωχό στολισμό, αλλά για ανύπαρκτο. Είμαστε μια πόλη που δεν καταλαβαίνει Χριστούγεννα”.

Και συνέχισε: “Στα λόγια είστε κοσμοπολίτης αλλά στην πράξη ερημοσπίτης, έχετε αφήσει έρημο το σπίτι. Δεν δικαιολογείται αυτή η τακτική από κανένα. Είστε ο δήμαρχος της μιζέριας με τον τρόπο σας και την τακτική σας. Πειραματιζόσασταν επί τέσσερα χρόνια την πλάτη των Θεσσαλονικέων για τον στολισμό. Δε μιλάμε να ξοδέψουμε εκατομμύρια, αλλά μπορούσε να γίνει ένα σεμνός, διακριτικός στολισμός”.

Σχετικά άρθρα