Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Φτιάξε πανεύκολα λαγάνες

Φτιάξε πανεύκολα λαγάνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καθαρά Δευτέρα,

Θέλετε συνταγή για λαγάνα εύκολη και πετυχημένη;

Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και θα μείνετε απολύτως ικανοποιημένοι!

❤👌❤👌❤👌❤👌

Θα σας δώσω υλικά για να βγάλετε 4 λαγάνες:

👉 1 κ. αλεύρι γοχ (εγώ έβαλα αλεύρι ΚΟΥΛΑ 🔝🔝🔝)

👉 3 κούπες χλιαρό νερό

👉 2 κουταλιές σούπας ταχίνη

👉 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

👉 25 γρ. φρέσκια μαγιά

👉 1 κουταλιά σούπας αλάτι

👉 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα:

❤ 1 κούπα νερό
❤ 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
❤ σουσάμι

👌❤👌❤👌❤👌❤

Πάμε τώρα να τις φτιάξουμε… μπορεί να θέλει χρόνο για τα φουσκώματα, αλλά είναι πανεύκολη!

👌❤👌❤👌❤👌❤

Διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά στο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και με μία κουτάλια αλεύρι.

Αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει για 10 λεπτά περίπου.

Σε μια άλλη λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά και ζυμώνουμε.

Όταν η ζύμη γίνει μία μπάλα που δεν κολλάει στα χέρια μας την τοποθετούμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει.

Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να διπλασιαστεί το μέγεθος της.

Μόλις φουσκώσει αρκετά τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 1 λεπτό.

Έπειτα τη χωρίζουμε και πλάθουμε 4 μπαλάκια.

Με έναν πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια οβάλ με πάχος περίπου ενός δαχτύλου.

Έχουμε 2 ταψιά με λαδόκολλες και τοποθετούμε εκεί τις λαγάνες.

~~ Κάθε ταψί και δύο λαγάνες ~~

🥖🥖🥖🥖

Και τώρα ξεκινάει η διαδικασία πασπαλίσματος… Την άφησα για την κόρη μου, Ιλάειρα.

Έκανε βαθουλώματα σε όλες τις λαγάνες με τα μικρά της δαχτυλάκια και με ένα πινέλο τις πέρασε όλες με ζαχαρόνερο.

Τέλος, πασπαλίσαμε, και οι δυο μαζί, με σουσάμι.

Τις αφήνουμε σκεπασμένες με καθαρές πετσέτες 25 λεπτά να ξαναφουσκώσουν.

Βάζουμε και τα 2 ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανοίγουμε τον φούρνο 2-3 φορές και ψεκάζουμε τις λαγάνες με νερό.

Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμες!!!

#λαγάνα #lagana #καθαραδευτερα #sarakosti #nisteia #traditionalrecipe #traditionalfood

*********

Αν θέλεις να βλέπεις τις συνταγές μου, τα βιβλία που διαβάζουμε, τα παιχνίδια που παίζουμε, να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς που διενεργώ και να μαθαίνεις γενικά πώς περνάμε τη μέρα μας μαζί με την Ιλάειρα, ακολούθησε με στο προφίλ μου στο instagram Evi Simopoulou.

Σχετικά άρθρα