Το σάντουιτς με αυγό ποσέ μπορεί να σερβιριστεί άνετα σ’ ένα brunch.
Υλικά
2 αυγά
1/4 φλ. τυρί κατσικίσιο
2 – 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
4 λεπτές φέτες ντομάτας
1/2 μπαγκέτα
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση και τη ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κατσικίσιο τυρί, να γίνει σαν κρέμα.
Βάζουμε νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε το νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση το νερό σπάμε τα αυγά προσεκτικά μέσα στο νερό. Παίρνουμε με ένα κουτάλι από το νερό που βράζει και περιχύνουμε τα αυγά. Ποράρουμε κάθε αυγό για 1-2 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτούν. Αποσύρουμε τα αυγά από τη τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Η κατασκευή του σάντουιτς:
Παίρνουμε μισή μπαγκέτα και αλείφουμε με το μείγμα του κατσικίσιου τυριού. Από πάνω βάζουμε δύο ροδέλες ντομάτας, έπειτα το αυγό και ξανά το τυρί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.