Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κρατά τα νερά του Ευφράτη – Ξεράθηκε ο ποταμός στη Συρία (βίντεο)

Η Τουρκία κρατά τα νερά του Ευφράτη – Ξεράθηκε ο ποταμός στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Βίντεο, Ευφράτης Ποταμός, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία, Φράγμα Τισχρίν,

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στις όχθες του Ευφράτη αποκαλύπτουν ότι ένα μεγάλο μέρος του ποταμού έχει ξεραθεί. Αυτές οι περιοχές που κάποτε αποτελούσαν πηγή ζωής για την περιοχή έχουν γίνει πλέον άνυδρες εκτάσεις.

Οι εικόνες που τράβηξε η ANHA στο φράγμα Ροτζάβα (Φράγμα Τισχρίν), το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Συρίας στον ποταμό Ευφράτη, δείχνουν ότι τα νερά του ποταμού έχουν μειωθεί σημαντικά.

Το τουρκικό κράτος, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί το νερό του Ευφράτη ως όπλο κατά των Σύρων, κόβει σε μεγάλο βαθμό τη ροή των υδάτων προς το Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των κυβερνήσεων της Δαμασκού και της Άγκυρας το 1987, η Τουρκία υποτίθεται ότι είναι υποχρεωμένη να παραδίδει στη Συρία 500 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, η κατοχική Τουρκία δεν συμμορφώνεται με τη συμφωνία, παρέχοντας μόνο 200 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο αυτή τη στιγμή.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της μείωσης των νερών φαίνονται καθαρά στο έδαφος.

Λόγω των διακοπών νερού, τα νερά στις λίμνες των φραγμάτων στη Συρία έχουν μειωθεί, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή έχουν επίσης μειωθεί.

Επιπλέον, η έκταση της γεωργικής γης στις όχθες του Ευφράτη μειώνεται.

Το πιο σημαντικό, η πρόσβαση στο πόσιμο νερό έχει γίνει δύσκολη.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας προειδοποίησε ότι η πολιτική του τουρκικού κράτους να μειώσει τα νερά του ποταμού Ευφράτη θα προκαλέσει ανθρωπιστικές κρίσεις στην περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο 9 εκατομμύρια Σύρους που ζουν σε περιοχές κοντά στον ποταμό.

Η διοίκηση των φραγμάτων της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες του τουρκικού κράτους.

Σχετικά άρθρα