Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Πολωνίας για τα νεκρά ψάρια του ποταμού Όντερ

Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Πολωνίας για τα νεκρά ψάρια του ποταμού Όντερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Πολωνία, Ψάρι,

Ο θάνατος ψαριών στον ποταμό Όντερ μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας δημιουργεί εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες αλληλοκατηγορούνται σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine για αμέλεια στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, ζώα και φυτά πεθαίνουν στην περιοχή γύρω από τον συνοριακό ποταμό.

Η γερμανική πλευρά επέκρινε το γεγονός ότι η Πολωνία έστειλε επίσημη αναφορά στη Γερμανία μόνο στις 11 Αυγούστου – και μόνο αφού το Βρανδεμβούργο ανέφερε το περιστατικό στη γειτονική χώρα.

Ο Πολωνός πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος PiS επέκρινε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, που σε αντίθεση με τον Πολωνό πρωθυπουργό, δεν είχε ακόμη ταξιδέψει στον ποταμό Όντερ.

«Δεν είδα τον Γερμανό καγκελάριο στις όχθες του Όντερ, αν και αυτό είναι το κοινό μας ποτάμι», είπε.

Η περιβαλλοντική καταστροφή οφείλεται σύμφωνα με την εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου σε τοξικά φύκια, που χρειάζονται υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι για γρήγορη ανάπτυξη.

Η κλιματική αλλαγή προάγει, σύμφωνα με την εφημερίδα, την ανάπτυξη ειδών φυκιών σε τρεχούμενα νερά που διαφορετικά βρίσκονται κυρίως σε υφάλμυρο νερό: πολύ φως, χαμηλά επίπεδα νερού, αργή ροή, αυτό δίνει στα φύκια χρόνο να αναπτυχθούν.

Σχετικά άρθρα