Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Ζάκυνθο ομπρελάδες εμποδίζουν τις Caretta Caretta να γεννήσουν!

Στη Ζάκυνθο ομπρελάδες εμποδίζουν τις Caretta Caretta να γεννήσουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Caretta Caretta, Αρχέλων, Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, Ζάκυνθος, Θαλάσσια Χελώνα, Χελώνα,

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αποδείχθηκε η εφαρμογή των διαχειριστικών μέτρων που υλοποιούνται στις παραλίες ωοτοκίας του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (Ε.Θ.Π.Ζ.).

Όπως διαβάζουμε στην Ημέρα Τση Ζάκυθος, στην τελευταία συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης, διαπιστώθηκε ξανά η συνεχής παραβατική συμπεριφορά που καταγράφεται από ορισμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες ωοτοκίας.

Ο αριθμός των ομπρελών και ξαπλωστρών σε υπερβαίνει το νόμιμα επιτρεπόμενο, ενώ δεν τηρούνται και τα μέτρα που αφορούν την τοποθέτηση σε σχέση με την απόσταση από την θάλασσα.

Παρά τις επανειλημμένες και συχνές καταγγελίες του Φορέα προς τους αρμόδιους τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Αντιθέτως έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην προστασία της Caretta caretta.

Τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με την πρακτική που ακολουθείται από τους αρμόδιους Φορείς, και κατάγγειλαν την αδυναμία καταβολής της μέγιστης δυνατής προσπάθειας για την αποτελεσματικότητα, στην πράξη, όρων και μέτρων που θα συνέβαλλαν καθοριστικά στην διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας στην περιοχή του Ε.Θ.Π.Ζ.

Αναζητείται λύση για τα σκουπίδια

Τα μέλη του Φορέα εξέφρασαν, για μία ακόμη φορά, την αναγκαιότητα για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, με την τήρηση όλων των απαραίτητων περιβαλλοντικών όρων, για το θέμα διαχείρισης και απόθεσης απορριμμάτων και ιδιαίτερα την αναγκαιότητα για την άμεση φυσική αποκατάσταση στην περιοχή του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, γεγονός που θα απαιτήσει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες εκ μέρους των αρμόδιων Κρατικών Φορέων και Φορέων ΟΤΑ.

Ξεπέρασαν τις 1000 φωλιές

Στις 1000 περίπου ανέρχονται οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες ωοτοκίας του κόλπου Λαγανά εκ των οποίων το 30% έχει ήδη εκκολαφθεί και τα νεαρά χελωνάκια ταξιδεύουν στη θάλασσα.
Η καταγραφή έγινε από το πρόγραμμα παρακολούθησης της ωοτοκίας, από την Ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το επιστημονικό δυναμικό και τους Φύλακες Περιβάλλοντος του Ε.Θ.Π.Ζ.

Σχετικά άρθρα