Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζεφ Μπέζος δίνει 10 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο Τζεφ Μπέζος δίνει 10 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κλιματική Αλλαγή, Τζεφ Μπέζος,

Ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο και ιδιοκτήτης της Amazon, δεσμεύτηκε να δώσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με ένα μακροσκελές ποστ στο Instagram ο Τζεφ Μπέζος τόνισε ότι θα χρηματοδοτήσει με 10 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου το 8% της περιουσίας του που ανέρχεται σε 130 δισ. τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Μερικοί εργαζόμενοι της Amazon τον έχουν κατηγορήσει ότι θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών έχουν μιλήσει και δημόσια.

Επίσης ο ιδιοκτήτης της Amazon έχει κατηγορηθεί για τη χρηματοδότησή του διαστημικού προγράμματος Blue Origin, το οποίο έχει δεχθεί σκληρή κριτική για το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει.

Πριν την ανακοίνωση της Δευτέρας η μεγαλύτερη δωρεά του πλουσιότερου ανθρώπου άρον κόσμο, εκτιμάται ότι ήταν τα δύο δισεκατομμύρια που έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2019 για να βοηθήσει οικογένειες αστέγων και για να χρηματοδοτήσει σχολεία.

Στο μήνυμα του στο Instagram έγραψε:

«Σήμερα είμαι ενθουσιασμένος που σας ανακοινώνω ότι ξεκινάω την εταιρία Bezos Earth Fund.

»Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή του πλανήτη μας.

»Θέλω να εργαστώ πλάι σε άλλους για να ενισχύουμε τις γνωστές μεθόδους και να εξερευνήσουμε νέους τρόπους για να πολεμήσουμε τις ολέθριες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε.

»Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, μη κυβερνητικές οργανώσεις – και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια θα προσφέρει μία πραγματική πιθανότητα να βοηθήσουμε στη διατήρηση και προστασία του φυσικού κόσμου.

»Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια από μεγάλες εταιρίες, μικρές εταιρίες, έθνη-κράτη, παγκόσμιους οργανισμούς και ιδιώτες.

»Δεσμεύομαι να δώσω 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσουμε να ικανοποιήσουμε προβλήματα αυτό το καλοκαίρι.

»Η Γη είναι κάτι το οποίο όλοι έχουμε κοινό ας το προστατέψουμε».

Σχετικά άρθρα