Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το φεγγαρόφως 30% πιο έντονο στην αποψινή αυγουστιάτικη πανσέληνο

Το φεγγαρόφως 30% πιο έντονο στην αποψινή αυγουστιάτικη πανσέληνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Αθήνα, Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, Αύγουστος, Πανσέληνος, Σελήνη, Φεγγάρι,

Σε ένα μοναδικό υπερθέαμα αναμένεται να μετατραπεί ο αποψινός ουρανός που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους.

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι θα βρεθεί στο κοντινότερο σημείο στη Γη, στο περίγειο, στις 20:33, σε απόσταση μόλις 357.000 χλμ από τον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να είναι κατά 30% φωτεινότερο.

Το υπερθέαμα του φεγγαριού που εκατοντάδες ζευγάρια σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένουν να απολαύσουν κάτω από τον αυγουστιάτικο ουρανό θα πλαισιώσουν πεφταστέρια, οι Περσείδες!

Ωστόσο η αύξηση του φαινόμενου μεγέθους και της λαμπρότητας είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή από τον απλό παρατηρητή: «Δεν υπάρχει κανένας χάρακας στον ουρανό για να μετράει τη διάμετρο της Σελήνης. Όταν αιωρείται τόσο ψηλά, χωρίς σημεία αναφοράς που δίνουν αίσθηση της κλίμακας, η πανσέληνος [της Κυριακής] μπορεί να νοιάζει με οποιαδήποτε άλλη» επισημαίνει η NASA.

Θεωρητικά, το φεγγάρι μένει στη φάση της πανσελήνου μόνο για μια στιγμή το βράδυ του Σαββάτου. Στο ανθρώπινο μάτι, όμως, ο σεληνιακός δίσκος φαίνεται γεμάτος για μια μέρα πριν και μια μέρα μετά από αυτή τη στιγμή. Με άλλα λόγια, η πανσέληνος φαίνεται να διαρκεί δύο ημέρες.

Σχετικά άρθρα