Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σελήνη είναι πιο αρχαία από ό,τι νομίζαμε

Η Σελήνη είναι πιο αρχαία από ό,τι νομίζαμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γεωλογία, Επιστήμη, Σελήνη, Φεγγάρι,

Ο σχηματισμός της Σελήνης ξεκίνησε πριν περίπου 4,51 δισεκατομμύρια χρόνια, μόλις 50 εκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος και όχι μετά από 150 εκατομμύρια χρόνια, όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων στη Γερμανία.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Ορυκτολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, με επικεφαλής τον δρα Μάξγουελ Θίμενς, έκαναν νέες αναλύσεις σε παλαιότερα δείγματα από τη Σελήνη.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, η Σελήνη πιθανώς σχηματίστηκε μετά από μια γιγάντια σύγκρουση ανάμεσα σε ένα σώμα με το μέγεθος του Άρη και την πρώιμη Γη.

Σταδιακά το φεγγάρι δημιουργήθηκε από την προσκόλληση των περιφερόμενων υλικών που είχαν εκτιναχθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ αρχικά ο δορυφόρος του πλανήτη μας καλυπτόταν από ένα καυτό ωκεανό μάγματος, από όπου -καθώς ψυχόταν- σχηματίστηκαν διάφορα σεληνιακά πετρώματα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη σχέση ανάμεσα στα σπάνια στοιχεία ουράνιο, άφνιο και βολφράμιο ως μέσο για να υπολογίσουν την ηλικία του φεγγαριού.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience».

Σχετικά άρθρα