Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξήθηκαν κατά 25% οι θάνατοι από άσθμα σε Αγγλία και Ουαλία εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Αυξήθηκαν κατά 25% οι θάνατοι από άσθμα σε Αγγλία και Ουαλία εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Ατμοσφαιρική Ρύπανση, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουαλία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ρύπανση,

Ο αριθμός των θανάτων από άσθμα στην Αγγλία και την Ουαλία έφτασε τους 1.320, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία, σύμφωνα με δεδομένα από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ειδικοί αποδίδουν την ανησυχητική αύξηση στην επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην απουσία βασικής ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

«Αυτά τα στατιστικά προστίθενται στον αυξανόμενο αριθμό αποδεικτικών στοιχείων ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση καταστρέφει την υγεία όλου του πληθυσμού.

»Τα επιχειρήματα υπέρ του καθαρισμού του αέρα μας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα δείξει το θάρρος να παραδώσει ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο», δήλωσε στον Guardian ο Τζόναθαν Γκριγκ, καθηγητής αναπνευστικής παιδιατρικής στο Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου και ιατρικός σύμβουλος του Βρετανικού Πνευμονολογικού Ιδρύματος.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι 1.320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2017, σε σύγκριση με 1.237 το 2016 και 1.033 το 2007.

Μάλιστα υπήρξε αύξηση 43% από το 2016 στους θανάτους από άσθμα σε άτομα ηλικίας 55-64 ετών.

Από τα στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών προέκυψε επίσης ότι 17 παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω πέθαναν από άσθμα το 2017, από 13 το 2016.

Η συνολική ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με περίπου 40.000 πρόωρους θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαρακτηρίζεται ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όντας επίσης γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για το παιδικό άσθμα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καταδικαστεί τρεις φορές στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση ρύπανσης, και τώρα παραπέμπεται επίσης στο ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά άρθρα