ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο σπάνιος σκύλος που κρύβεται στον Αμαζόνιο (φωτο+βίντεο)

Αυτός είναι ο σπάνιος σκύλος που κρύβεται στον Αμαζόνιο (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμαζόνιος, Βίντεο, Σκύλος,

Ένα από τα σπανιότερα ζώα που απαντώνται στις αχανείς ζούγκλες της λεκάνης του Αμαζόνιου ποταμού στην Νότια Αμερική είδαν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν έκπληξη στους περισσότερους, καθώς λίγοι ήταν όσοι πίστευαν ότι ένας σκύλος θα μπορούσε να επιβιώσει στο αφιλόξενο και γεμάτο κινδύνους τροπικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο σκύλος του Αμαζονίου αποτελεί ένα από τα πιο «φιλικά» πλάσματα που ζουν στην λεκάνη του Αμαζονίου, ενώ οι θεάσεις του από ανθρώπους είναι τόσο σπάνιες, σε σημείο πολλοί να αγνοούν την ύπαρξή του.

Το θηλαστικό, που ανήκει στην οικογένεια των κυνοειδών, καταχωρήθηκε στην σχετική λίστα μόλις το 1940, ενώ εντοπίζεται σε εκτάσεις της δυτικής λεκάνης του Αμαζονίου, σε χώρες όπως η δυτική Βραζιλία, το Περού, ο Ισημερινός, ηνότια Κολομβία κι η Βολιβία.

Η επιστημονική του ονομασία (short eared dog) oφείλεται στο μικρό μήκος των αυτιών του, ενώ κατατάσσεται μεταξύ των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Οι παράγοντες που το απειλούν είναι οι ασθένειες που προσβάλουν αρκετά από τα ζώα της περιοχής αλλά και η ανθρώπινη δραστηριότητα, η οποία έχει περιορίσει αρκετά τόσο τους βιότοπούς του όσο και τα συνήθη θηράματά του.

Τα τελευταία του πλάνα καταγράφηκαν πριν από λίγους μόνο μήνες από κάμερες με ανιχνευτές κίνησης κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού, ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξετάσουν κάποιο ζωντανό ζώο, ώστε να κατανοήσουν σε βάθος τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς τους!

Σχετικά άρθρα