Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπάνιος λευκός κροκόδειλος στην Αυστραλία – Και το όνομα αυτής… “Pearl” (φωτο)

Σπάνιος λευκός κροκόδειλος στην Αυστραλία – Και το όνομα αυτής… “Pearl” (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Κροκόδειλος,

H… Pearl πήρε το όνομά της από το σπάνιο λευκό της χρώμα. Ο λευκός κροκόδειλος εμφανίστηκε στον ποταμό Adelaide, στη βόρεια Αυστραλία και ενθουσίασε τουριστικούς πράκτορες και τουρίστες που συμμετείχαν σε κρουαζιέρα.

«Το ερπετό βρισκόταν εντός της περιοχής που βρισκόταν ένα μεγάλο αρσενικό, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να είναι θηλυκό» ανέφερε η Εταιρεία Διαφύλαξης και Προστασίας της Βόρειας Επικράτειας στο Smithsonian.com.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της οργάνωσης, το μήκος του κροκόδειλου είναι τρία μέτρα.

Σε ανάρτηση στο Facebook η Εταιρεία Διαφύλαξης και Προστασίας της Βόρειας Επικράτειας εικάζει ότι η Pearl είναι απόγονος του διάσημου κροκόδειλου της Αυστραλίας με μαύρο σώμα και λευκό κεφάλι.

Ο κροκόδειλος, στον οποίο είχε δοθεί το όνομα… Μάικλ Τζάκσον, ζούσε στον ίδιο ποταμό και πυροβολήθηκε το 2014 όταν επιτέθηκε και σκότωσε έναν 57χρονο ψαρά.

«Η υπομελάνωση ή μειωμένη ποσότητα χρωστικής μελανίνης είναι η αιτία του λευκού δέρματος του ζώου», δήλωσε στο BBC ο Άνταμ Μπρίτον, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Τσαρλς Ντάργουιν.

«Είναι γενετική διαταραχή ή οφείλεται στην υπερβολική θερμότητα κατά την περίοδο επώασης των αβγών» εξήγησε.

Ο ερευνητής ανέφερε στο BBC ότι δεν είναι ασυνήθιστο να γεννιούνται κροκόδειλοι με υπομελάνωση.

Αλλά επειδή οι λευκοί κροκόδειλοι γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί στα αρπακτικά, είναι σπάνιο να φτάσουν στην ενηλικίωση.

 

Σχετικά άρθρα