Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρκτούρος: Η μικρή αρκουδίτσα Ζωή κερδίζει την μάχη

Αρκτούρος: Η μικρή αρκουδίτσα Ζωή κερδίζει την μάχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρκούδα, Αρκτούρος,

Η Ζωή δεν είναι άλλη από την μικρή αρκουδίτσα που είχε βρεθεί χωρίς τη μητέρα του και την υιοθέτησε ο Αρκτούρος.

Όπως φαίνεται, το αρκουδάκι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αφού

Η Ζωή δείχνει πολύ καλά, τρώει πλέον κανονικά και με αρκετή όρεξη, έχοντας επανακτίσει τις δυνάμεις και το βάρος που είχε χάσει όταν περιπλανήθηκε χωρίς τη μητέρα του.

Μάλιστα φαίνεται να έχει συνηθίσει στο νέο της χώρο και πλέον είναι πολύ δραστήρια, παίζει αρκετά και δείχνει ανεξάρτητος χαρακτήρας!

Ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στην περίπτωση των Τζον και Νικήτα, η καθημερινή της φροντίδα γίνεται αποκλειστικά από τους φροντιστές του Αρκτούρου , Μελίνα Αυγερινού και Κώστα Στεφανίδη.

Έχει απαγορευτεί η προσέγγισή από οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού του Αρκτούρου καθώς και από τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφους και δημοσιογράφους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία της αλλά και η μικρότερη δυνατή εξοικείωση της με ανθρώπους.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα γίνει το επόμενο καθοριστικό βήμα για την τελική επανένταξη της Ζωής στο φυσικό περιβάλλον.

Το μικρό αρκουδάκι θα απελευθερωθεί σε μεγάλο, περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθείται με κάμερες, και δεν θα έχει πια επαφή με κανέναν άνθρωπο.

Εκεί, θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές του χειμώνα.

Η περίθαλψη και επανένταξη αρκούδων στην Ελλάδα είναι ένα πρωτοποριακό και δύσκολο εγχείρημα. «Η μοναδική εμπειρία που αποκόμισε η επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου κατά τη διάρκεια της περίθαλψης των Τζόν και Νικήτα θα μας βοηθήσει να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο, που θα συμβάλει στην προστασία της απειλούμενης καφέ αρκούδας στην Ελλάδα», επισημαίνει ο επιστημονικός συντονιστής του Αρκτούρου , Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης.

Σχετικά άρθρα