Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ήταν “στραβό” το κλίμα το απειλεί και ο Τραμπ που αρνείται την κλιματική αλλαγή

Ήταν “στραβό” το κλίμα το απειλεί και ο Τραμπ που αρνείται την κλιματική αλλαγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κλιματική Αλλαγή, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,

Ο επικρατέστερος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί την ιστορική παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, εάν κερδίσει τις εκλογές που θα λάβουν χώρα προς το τέλος του έτους.

Ο επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ, που όπως όλα δείχνουν θα λάβει το χρίσμα του ενός εκ των δύο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Reuters πως η νέα συμφωνία στην οποία κατέληξαν εκπρόσωποι από 195 χώρες του κόσμου είναι άδικη για τις ΗΠΑ και ότι θα την επαναδιαπραγματευθεί αν αναλάβει την εξουσία στις αρχές του 2017.

«Θα εξετάσω τη συμφωνία πολύ, πολύ σοβαρά, και στο ελάχιστο θα προχωρήσω στην επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών αυτών – τουλάχιστον. Σε πιο ακραία περίπτωση μπορεί να πράξω κάτι άλλο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τραμπ, που εμφανίζεται ως σκεπτικιστής της κλιματικής αλλαγής.

«Αλλά οι συμφωνίες αυτές είναι μονόπλευρες συμφωνίες και είναι κακές για τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο Τραμπ. Η συμφωνία του Παρισιού έχει ήδη υπογραφεί από 175 χώρες σε τελετή που έλαβε χώρα στις 22 Απριλίου στα κεντρικά του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, και έχει ξεκινήσει να επικυρώνεται στα εθνικά κοινοβούλια αρκετών χωρών.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν δεσμευθεί να επικυρώσουν τη συμφωνία μέχρι το τέλος του 2016. Για να τεθεί η συμφωνία επίσημα σε ισχύ, πρέπει να την επικυρώσουν τουλάχιστον 55 χώρες που είναι υπεύθυνες για τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σχετικά άρθρα