Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα έχουμε “κόκκινο φεγγάρι” – Σπάνιο φαινόμενο (βίντεο)

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα έχουμε “κόκκινο φεγγάρι” – Σπάνιο φαινόμενο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Αστρονομία, Βίντεο, Κόκκινο Φεγγάρι, Πανσέληνος, Σελήνη,

Μετά το μπλε φεγγάρι που παρακολουθήσαμε στα τέλη Ιουλίου (δηλαδή την 2η Πανσέληνο μέσα σε έναν μήνα) έρχεται τώρα η ολική έκλειψη υπερπανσελήνου, δηλαδή το κόκκινο φεγγάρι.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο θα γίνει ορατό το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου και τελευταία φορά που είχε παρατηρηθεί ήταν το μακρινό 1982!

Η επόμενη φορά θα είναι το 2033, οπότε όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο γεγονός.

Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο ενώ παράλληλα εξηγεί τη σημασία του και τη διαδικασία που το προκαλεί.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΝΑSA τη βραδιά εκείνη, η Σελήνη θα φαίνεται έντονα κόκκινη και 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες στην παρατήρησή της από τη Γη.

Όπως εξηγεί και το physicsgg.me, η υπερπανσέληνος συμβαίνει διότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι κυκλική αλλά ελλειπτική.

Υπερπανσέληνο έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της και τότε φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% λαμπρότερη σε σχέση με την εμφάνισή της όταν βρίσκεται στο απόγειό της.

Σχετικά άρθρα