Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα κατέβασαν: Η κυβέρνηση ξηλώνει ΚΑΙ τη ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο

Τα κατέβασαν: Η κυβέρνηση ξηλώνει ΚΑΙ τη ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών, Τρόικα,

Η κυβέρνηση σιωπηρά αποφάσισε να ξηλώσει τη ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, όπως ακριβώς ζήτησε η τρόικα, με δύο κρίσιμες «τροποποιήσεις» που αλλοιώνουν εντελώς το χαρακτήρα της. Αφενός μειώνεται το κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων και αφετέρου δημιουργείται μηχανισμός ο οποίος θα εγκρίνει την υπαγωγή εταιρειών στη ρύθμιση.

Το ξήλωμα θα γίνει μέσω του νομοσχεδίου σκούπα που θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του υφιστάμενου προγράμματος.

Όπως αποκάλυψε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος δεν θα διαγράφεται πλέον ως και το 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων αλλά η επιχείρηση που υπάγεται στη ρύθμιση θα καλείται να εξοφλήσει την αρχική οφειλή συν ένα λογικό επιτόκιο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο έχει αποδεχθεί την απαίτηση της Τρόικας για τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου. Αυτός ο μηχανισμός θα είναι ο τελικός κριτής για το ποια εταιρία μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση και ποια όχι. Το μέτρο θα αφορά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις εταιρίες με μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με λίγα λόγια, λαμβάνοντας υπόψη τις δύο παραπάνω «τροποποιήσεις» επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει πίσω σε όλες τις απαιτήσεις, δίνοντας λευκή επιταγή στην τρόικα. Το πολυδιαφημισμένο μέτρο προστασίας που ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως βασικό πυλώνα του «αναπτυξιακού» προγράμματός του αχρηστεύεται, πριν καλά καλά τεθεί σε ισχύ…

Σχετικά άρθρα