Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες υποχωρήσεις από την κυβέρνηση για συνέχιση του διαλόγου με την τρόικα

Νέες υποχωρήσεις από την κυβέρνηση για συνέχιση του διαλόγου με την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Πρώτη Κατοικία, Τηλεδιάσκεψη, Τρόικα,

Μια νέα τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και μάλιστα με υποχωρητική διάθεση , επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης , για την Τετάρτη το απόγευμα ή το βράδυ, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την τρόικα, μετά το απαντητικό e-mail των εκπροσώπων των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει αρκετά από τα νέα αιτήματα της τρόικας και ειδικότερα αυτά που αφορούν στο λεγόμενο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση συμφωνεί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες για την επίσπευση της εκδίκασης περίπου 100.000 υποθέσεων που καθυστερούν κυρίως με τον ορισμό νέων δικάσιμων , όπως συμφωνεί και με την καθιέρωση διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Το κυριότερο είναι ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει και το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς φέρεται να αποδέχεται τον διαχωρισμό των εκκρεμών υποθέσεων, ανάλογα με τα περιουσιακά στοχεία των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη».

Οι ίδιες πληροφορίες ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει συζήτηση και για μειώσεις στην κατώτατη σύνταξη, αλλά και στο ΕΚΑΣ.

Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι πλέον και το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι όταν κάνει μια υποχώρηση προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία, τότε οι δανειστές επανέρχονται με πολλαπλές απαιτήσεις.

Σχετικά άρθρα