Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πλήγμα για τον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές»

«Πλήγμα για τον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καββαθάς, ΓΣΕΒΕΕ, Τουρισμός, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

«Η προωθούμενη ρύθμιση για την αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο του τουρισμού αποτελεί αναμφίβολα ένα ακόμη πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα και στην αναπτυξιακή δυναμική του και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Καββαθάς.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Τρόικα την αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές , ο κ. Καββαθάς, τόνισε:

«Είναι ένα πλήγμα που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι πολλές από τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις της Τρόικα είναι αποτέλεσμα πρόχειρης, αποσπασματικής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής με καταστροφικές συνέπειες.

Η αύξηση του ΦΠΑ στο κλάδο του τουρισμού θα πλήξει ευθέως τις τουριστικές περιοχές και όλους τους συναφείς κλάδους σε μια εποχή που ήδη τα περισσότερα τουριστικά πακέτα έχουν συμφωνηθεί για το επόμενο αν όχι και για τα επόμενα καλοκαίρια. Η ρύθμιση αυτή θα πλήξει ευθέως και την απασχόληση και θα ωθήσει στην ανεργία ακόμα περισσότερο κόσμο.

Την ώρα που ο διακηρυγμένος στόχος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας απαιτεί λιγότερα βάρη, δικαιότερη κατανομή των ωφελειών και ανάπτυξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών οικονομιών, οποιαδήποτε νέα επιβάρυνση λειτουργεί μόνο εις βάρος των ανταγωνιστών και των πολυεθνικών ομίλων που επιθυμούν να αλώσουν την εσωτερική τουριστική αγορά και να αλλοιώσουν την ιδιαίτερη τουριστική εικόνα που είναι και πλεονέκτημα της χώρας.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί ακόμη και τούτη την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση και τον ΠΘ να αποτρέψουν αυτή τη καταστροφική και εχθρική για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες προωθούμενη πολιτική. Ας διδαχθεί επιτέλους η Τρόικα και η κυβέρνηση κάτι από τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχαν αντίστοιχες ρυθμίσεις στον κλάδο εστίασης και στην αγορά πετρελαίου».

Σχετικά άρθρα