Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι για νέα μέτρα

Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι για νέα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Γιώργος Μαυραγάνης, Γκίκας Χαρδούβελης, Δημοσιονομικό Έλλειμμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Παρίσι, Τρόικα, Χρήστος Σταϊκούρας,

Σκληρές διαπραγματεύσεις για εφαρμογή νέων μέτρων, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά βρίσκονται σε εξέλιξη στο τελευταίο και κρισιμότερο 24ωρο της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι.

Μετά τον μαραθώνιο επαφών της Τρίτης, που είχε διάρκεια πάνω από 12 ώρες ξεκινά ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι με τις πηγές να αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρή απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συνάντηση στην Villa Said, έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις υπό την πίεση του κρίσιμου Euro Working Group.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος σκόπελος είναι η διαφορά στο δημοσιονομικό κενό του 2015. Αν και η Αθήνα προσπαθεί να κρατήσει το ποσό χαμηλά ορίζοντάς το στα 350 εκατ. ευρώ, η Τρόικα επιμένει να το προσδιορίζει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα που φτάνουν έως και τα 2,5 δισ. ευρώ.

Πιο αισιόδοξο είναι το τοπίο στα εργασιακά μιας και οι μελέτες και οι εκθέσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας φρενάρουν τις απαιτήσεις των δανειστών για ομαδικές απολύσεις, ενώ και στα θέματα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να έχει το πάνω χέρι.

Στην άκρη, τουλάχιστον για φέτος, φαίνεται ότι μπαίνουν όποιες συζητήσεις αφορούν τις περαιτέρω απολύσεις στο δημόσιο. Ωστόσο, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για το ενιαίο μισθολόγιο, με την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να μην το εφαρμόσει πριν το 2016.

Στη σύνθεση της ελληνικής αποστολής μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος , ο Χρ. Πρωτόπαπας από τη διαπραγματευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου. Το διαπραγματευτικό επιτελείο των δανειστών απαρτίζεται από τον Ντάκλαν Κοστέλο-ΕΕ, τον Κλάους Μαζούχ-ΕΚΤ και τον Ρίσο Γκογιάλ-ΔΝΤ.

Σχετικά άρθρα