Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Σόιμπλε: Δικαίωμα βέτο στους κρατικούς προϋπολογισμούς

Βόμβα Σόιμπλε: Δικαίωμα βέτο στους κρατικούς προϋπολογισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κρατικός Προϋπολογισμός, Τρόικα,

Δικαίωμα βέτο στους εθνικούς προϋπολογισμούς από την Κομισιόν προκρίνει με πρόταση βόμβα ο υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τις περιπτώσεις εκείνες που οι προϋπολογισμοί κρίνεται ότι παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Η πρόταση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του προσχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2015, ο οποίος κατατέθηκε χωρίς την έγκριση της τρόικας και ενώ αυξάνονται οι συζητήσεις για το προσχέδιο του γαλλικού προϋπολογισμού που απέχει πολύ από τα σφιχτά δημοσιονομικά περιθώρια που προκρίνονται από το σύμφωνο σταθερότητας.

«Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα έπρεπε να διαθέτει ένα δικαίωμα να ασκεί βέτο επί των (εθνικών) προϋπολογισμών οι οποίοι παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά κριτήρια σταθερότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Focus.

Μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, ισχυριζόμενος ότι «θα αποτελούσε ένα ισχυρό μήνυμα ότι όντως θέλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της κάθε χώρας».

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι επιδιώκουμε την συνέχιση της πορείας προς μία δημοσιονομική ένωση πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Τα κοινοβούλια στις χώρες αυτές θα μπορούν πάντα να αποφασίσουν εάν θα προχωρούν σε περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων ή εάν θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν άλλες μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός σε μία προσπάθεια να επιχειρηματολγήσει στο ότι μία τέτοια κίνηση δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της εκάστοτε χώρας – μέλους.

Σχετικά άρθρα