Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να ακυρωθεί στη πράξη η ρύθμιση για τις 100 δόσεις απαιτεί τρόικα

Να ακυρωθεί στη πράξη  η ρύθμιση για τις 100 δόσεις απαιτεί τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ασφαλιστικά Ταμεία, Γκίκας Χαρδούβελης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ληξιπρόθεσμα Χρέη, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Τρόικα,

Να ακυρωθεί στη πράξη η ρύθμιση για τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την θέσπιση σκληρών κριτηρίων για την ένταξη δικαιούχων στην ρύθμιση, απαιτεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελεσίγραφο που έχουν στείλει στη κυβέρνηση οι δανειστές, θίγουν το ζήτημα ζητώντας απαιτητικά ή την μείωση του αριθμού των 100 δόσεων ή τη θέσπιση επιπλέον κριτηρίων, όπως εισοδηματικά και περιουσιακά, που θα αποτελούν προϋπόθεση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ θα τεθεί και σήμερα Τρίτη στη συνάντηση που θα έχουν στις 3.00 μετά το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι δανειστές αμφιβάλουν αν η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της για τα έσοδα, γι αυτό και θέλουν να περιοριστεί στο έπακρο ο αριθμός των οφειλετών που θα μπουν στη ρύθμιση με τις πολλές δόσεις, ενώ γι αυτό απαίτησε και πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση να εξαιρέσει από τη ρύθμιση και τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος.

Για το λόγο αυτό άλλωστε , εμμένουν και στην άποψη τους περί δημιουργίας δημοσιονομικού κενού 2,5-3 δισ. ευρώ, για το 2015.

Στο επίμαχο θέμα της ρύθμισης για τις 100 δόσεις οι εκπρόσωποι των δανειστών μας , όσο και αν ακούγεται περίεργο έχουν βρει νέους «κουκουλοφόρους», που τους έχουν πείσει ότι και η παλιά ρύθμιση των 12 δόσεων «δούλευε» ικανοποιητικά, ιδιαίτερα στο σκέλος που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως ανέφερε στο tribune.gr κορυφαίος στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, οι δανειστές έχουν δικά μας στοιχεία που δείχνουν ότι φέτος επιτεύχθηκε ο στόχος για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με την υπάρχουσα ρύθμιση των 12 δόσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που πιέζουν τώρα, ώστε στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι νέες διατάξεις και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων, να μπουν αυστηρότατες προϋποθέσεις για τους δικαιούχους ένταξης.

Σχετικά άρθρα