Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συσκέψεις για το γόρδιο δεσμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών

Συσκέψεις για το γόρδιο δεσμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BlackRock, Γιώργος Προβόπουλος, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες,

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν οι νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, όπως έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση της BlackRock. Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα της Eurobank, οι επικείμενες αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και τα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχουν καταρτίσει οι διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών.

Η πρώτη σύσκεψη ξεκίνησε στο υπουργείο Οικονομικών στις 10.30 μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και στελεχών του ΤΧΣ και της ΤτΕ. Ακολούθως το κλιμάκιο της τρόικας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΤΧΣ, όπου θα εξεταστούν οι ανάγκες νέες ανάγκες των τραπεζών, οι προωθούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του Ταμείου που θα επιτρέψουν στο ΤΧΣ να επιταχύνει την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, αλλά και η υπόθεση της Eurobank, όπου με ευθύνη των ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ καταγράφεται καθυστέρηση στην πώληση του 25%.

Ανακοίνωση των stress test

Οι οριστικές αποφάσεις που ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο για την ανακοίνωση των stress test των τραπεζών ακόμη και μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα ληφθούν στη συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου με τους Ματθίας Μορς (Ε.Ε.), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Σχετικά άρθρα