Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σημαντική απόφαση: Αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές με απόφαση του ΣτΕ

Σημαντική απόφαση: Αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές με απόφαση του ΣτΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Αντικειμενικές Αξίες, Δράση, Θόδωρος Σκυλακάκης, Συμβούλιο της Επικρατείας, Υπουργείο Οικονομικών,

Το ΣτΕ υποχρεώνει το κράτος να αναπροσαρμόσει εντός 6 μηνών τις αντικειμενικές αξίες μετά από προσφυγή στελεχών, φίλων και του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη.

Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή που έγινε με δικηγόρο τον Αντιπρόεδρο της Δράσης Τάσο Αβραντίνη, θα δώσει οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες που φορολογούνται με τρόπο παράλογο σε περιουσία που ουσιαστικά δεν έχουν.

Αποτελεί ταυτόχρονα δικαίωση της επίμονης εκστρατείας της Δράσης για την παράλογη φορολογία των ακινήτων.

Στην απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας Νο 1055/2014 το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι «Διαπιστώνει ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας.Αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια».

Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης σχολιάζοντας την απόφαση τόνισε ότι “αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε σήμερα μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς.»

Σχετικά άρθρα