Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος εμπαιγμός: Εκτός ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια χιλιάδες επιχειρήσεις

Νέος εμπαιγμός: Εκτός ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια χιλιάδες επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόκκινα Δάνεια, Κώστας Σκρέκας,

Εκτός ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια θα μείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς στη τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, υπάρχουν αλλαγές, που αποδυναμώνουν την οποία ωφέλεια μπορούσε να προσφέρει στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Έτσι μετά την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από την ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τώρα η κυβέρνηση εξαιρεί και τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αφού σύμφωνα με την τροπολογία Σκρέκα εάν μια επιχείρηση δεν έχει ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία δεν μπορεί να κάνει χρήση του νόμου που αφορά τη ρύθμιση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Ουσιαστικά με την τροπολογία συνδέονται άμεσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων στο Δημόσιο και τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια τους, ώστε να είναι δυνατό μια επιχείρηση να κριθεί και να αξιολογηθεί βάσει των συνολικών χρεών της.
Αναλυτικά, οι αλλαγές που φέρνει η τροπολογία

1. Οι διαγραφές ανά χρηματοδοτικό φορέα αφορούν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές πιστώσεις του χρηματοδοτικού φορέα προς τον οφειλέτη και οι διαγραφές αυτού του χρηματοδοτικού φορέα προς τον επιλέξιμο οφειλέτη δεν υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

2. Για την παροχή αιτούμενης ρύθμισης ή/και διαγραφής απαιτείται, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, στη Φορολογική Διοίκηση ή/και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), να έχει γίνει υπαγωγή των οφειλών αυτών σε πρόγραμμα εξυπηρέτησης τους.

3. Φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσκομίζει στη Φορολογική Διοίκηση ή/και στους ΦΚΑ βεβαίωση χρηματοδοτικού φορέα ότι έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή/και διαγραφή δικαιούται και πρόσθετη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 20% πέραν των προβλεπομένων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

4. Για την παροχή της αιτούμενης ρύθμισης απαιτείται, εφ’ όσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, στη Φορολογική Διοίκηση ή/και στους ΦΚΑ, να έχει γίνει υπαγωγή των οφειλών αυτών σε πρόγραμμα εξυπηρέτησής τους.

5. Η υποβολή της αίτησης του εμπόρου, πρέπει να συνοδεύεται από εκτίμηση των συμβαλλομένων περί της βιωσιμότητάς του μετά την υπαγωγή στην έκτακτη διαδικασία ρύθμισης.

Σχετικά άρθρα