Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: 4 διορθώσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

Μίχαλος: 4 διορθώσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ληξιπρόθεσμα Χρέη, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών,

Βελτιώσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε έως και 100 δόσεις, η οποία πάντως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τη νέα ρύθμιση.

Παρόλες τις αντιδράσεις της τρόικας, η κυβέρνηση πρέπει όχι μόνο να επιμείνει στην εφαρμογή της, αλλά και να βελτιώσει τη ρύθμιση που μπορεί να δώσει μεγάλες ανάσες σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, και κατόπιν αναφέρθηκε σε τέσσερις βελτιώσεις που θα βελτίωναν την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης:

Η πρώτη βελτίωση αφορά την επέκταση της ρύθμισης και για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ. Δεν είναι δίκαιο να εξαιρούνται επιχειρήσεις από τη ρύθμιση, τη στιγμή, μάλιστα, που αν ενταχθούν είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η δεύτερη βελτίωση αφορά τις μειώσεις των προσαυξήσεων που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες, για τις μεγάλες οφειλές.

Η τρίτη βελτίωση αφορά το επιτόκιο που μπορεί να είναι αισθητά μικρότερο από το 4,5% που προβλέπει η ρύθμιση. Προτείνουμε ένα επιτόκιο της τάξης περίπου του 2%-2,5%, το οποίο παραμένει υψηλότερο από το επιτόκιο που καταβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Η τέταρτη βελτίωση αφορά τις συνεπείς επιχειρήσεις που εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτές θα έπρεπε να προβλεφθεί μπόνους μείωσης κατά 5% των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ως επιβράβευση της συνέπειάς τους.

Όπως σχολίασε ο κ. Μίχαλος, φαίνεται πλέον να έχει γίνει αντιληπτό, ότι η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί ζήτημα επιβίωσης, όχι μόνο για χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά και για το Δημόσιο και για τα ασφαλιστικά ταμεία”, ενώ πρ’οσθεσε: “Οι πιθανότητες είσπραξης είναι σαφώς περισσότερες από επιχειρήσεις που διατηρούνται στη ζωή, παρά από επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο λόγω κατασχέσεων και δέσμευσης λογαριασμών.

Σχετικά άρθρα