Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Αυτές οι μετοχές παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις σήμερα: Tesla, Corning, BP, Intel, Nvidia, και άλλες

Αυτές οι μετοχές παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις σήμερα: Tesla, Corning, BP, Intel, Nvidia, και άλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Χρηματιστήριο,

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις μετοχές διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα την Τρίτη, μία ημέρα μετά το κλείσιμο των S&P 500 και Nasdaq Composite σε ιστορικά υψηλά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη διήμερες καταθέσεις ενώπιον του Κογκρέσου.

Οι μετοχές που σημειώσουν μεταβολές την Τρίτη:

Η Tesla σημείωσε πτώση 0,6% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση. Η μετοχή έκλεισε υψηλότερα τη Δευτέρα για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, το μεγαλύτερο σερί για τις μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων από τις 13 Ιουνίου 2023, όταν η Tesla σημείωσε άνοδο για 13 συνεχόμενες ημέρες διαπραγμάτευσης. Το πρόσφατο ράλι της Tesla ακολούθησε μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση παραδόσεων δεύτερου τριμήνου από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Η Corning επέκτεινε τα κέρδη στην προαγορά, σημειώνοντας άνοδο 1,4% μετά από άλμα 12% τη Δευτέρα, αφού η εξειδικευμένη υαλουργία αύξησε τις προβλέψεις της για το δεύτερο τρίμηνο, λέγοντας ότι η «υπεραπόδοση οφείλεται κυρίως στην ισχυρή υιοθέτηση των νέων προϊόντων οπτικής συνδεσιμότητας για το Generative AI».

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της BP υποχώρησε 4,6% αφού ο ενεργειακός γίγαντας δήλωσε ότι αναμένει να καταγράψει επιβάρυνση απομείωσης έως και 2 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο και ανέφερε ότι “σημαντικά χαμηλότερα πραγματοποιημένα περιθώρια διύλισης” θα οδηγήσουν σε πλήγμα έως και 700 εκατ. δολάρια στα κέρδη της από την εμπορία πετρελαίου.

Η Intel σημείωσε άνοδο 3,6% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ έκλεισε με κέρδη 6,2% τη Δευτέρα. Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο στις έξι από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις. Η Intel επισημάνθηκε σε σημείωμα της Melius Research που ανέφερε ότι Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο σε έξι από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις. Η Intel επισημάνθηκε σε σημείωμα της Melius Research που ανέφερε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να έχει ένα ισχυρό δεύτερο εξάμηνο για το έτος.

Η Nvidia κέρδισε 1,6% στα 130,29 δολάρια. Οι αναλυτές της KeyBanc αύξησαν την τιμή-στόχο για τις μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας τσιπ, τα τσιπ της οποίας είναι η πρώτη επιλογή για την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, στα 180 δολάρια από 130 δολάρια και διατήρησαν την αξιολόγηση Overweight.

Η Helen of Troy σημείωνε πτώση 25% μετά την ανακοίνωση των προσαρμοσμένων κερδών της εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, τα οποία έπεσαν κατά πολύ έξω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και μείωσε τις προοπτικές της για το οικονομικό έτος 2025. Ο διευθύνων σύμβουλος Noel M. Geoffroy δήλωσε ότι βλέπει το οικονομικό έτος «ως μια στιγμή για να αναλάβουμε δράση για την επανεκκίνηση και την αναζωογόνηση της επιχείρησής μας. Ως αποτέλεσμα, μειώνουμε τις ετήσιες προοπτικές μας, γεγονός που καθυστερεί την επίτευξη του μακροπρόθεσμου οικονομικού αλγόριθμου του στρατηγικού μας σχεδίου».

Η Helios Technologies σημείωσε πτώση 11%, αφού το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έθεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο Josef Matosevic σε άδεια μετ’ αποδοχών, καθώς διεξάγει έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς για πιθανή παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς και δεοντολογίας της εταιρείας. Η Helios, μια εταιρεία τεχνολογίας μηχανικού ελέγχου κίνησης και ηλεκτρονικού ελέγχου, δήλωσε ότι η «φερόμενη συμπεριφορά που προκάλεσε αυτή την έρευνα δεν σχετίζεται και δεν επηρεάζει τη στρατηγική ή την οικονομική κατάσταση της εταιρείας».

Οι μετοχές της Kymera Therapeutics αυξήθηκαν κατά 10% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η Sanofi προτίθεται να επεκτείνει τις εν εξελίξει μελέτες Φάσης 2 της Hidradenitis Suppurativa και της ατοπικής δερματίτιδας «ώστε να προχωρήσει ταχύτερα προς τις βασικές μελέτες».

Σχετικά άρθρα