Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια»  στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurostat, Ακρίβεια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πληθωρισμός, Τρόφιμα,

H Ελλάδα είχε και τον Απρίλιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, εκθέτοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που επιμένουν για «εισαγόμενο» πληθωρισμό και παράλληλα αποδεικνύουν ότι τα δήθεν μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν συνολικά με ετήσιο ρυθμό 5,3%, οριακά χαμηλότερο από το 5,4% του Μαρτίου, ενώ στην Ευρωζώνη η αύξηση ήταν 1,9% από 1,8% τον Μάρτιο.

Υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων είχε μόνο η Μάλτα (5,9%), ενώ τον αμέσως υψηλότερο μετά την Ελλάδα είχε η Ισπανία (4,8%).

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην ακρίβεια έχουν τα νωπά (μη κατεργασμένα) τρόφιμα, παρά τη μικρή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής τους στο 6,9% από 7,3% τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι στην Ευρωζώνη, οι τιμές των νωπών τροφίμων ήταν αυξημένες κατά 1,2% μετά τη μείωσή τους κατά 0,5% τον Μάρτιο.

Οι τιμές των επεξεργασμένων τροφίμων επιταχύνθηκαν, με ρυθμό αύξησης 4,6% έναντι 4,5% τον Μάρτιο.

Αντίθετα, στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκαν στο 2,5% από 3%.

Η Eurostat επιβεβαίωσε σήμερα την πρώτη εκτίμηση της για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Στην Ελλάδα, ο γενικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,2% από 3,4% τον Μάρτιο και ήταν ο τέταρτος υψηλότερος στην Ευρωζώνη και ο έβδομος υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 2,4%.

Σχετικά άρθρα