Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Αδιάλλακτοι οι εταίροι μας απαιτούν άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων

Eurogroup: Αδιάλλακτοι οι εταίροι μας απαιτούν άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γκίκας Χαρδούβελης,

Αδιάλλακτοι εμφανίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup οι εταίροι μας, θέτοντας ως προαπαιτούμενο για να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση στη χώρα μας, την άμεση υλοποίηση όλων των απαιτήσεων της τρόικας .

Το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα είχε διαφανεί από νωρίτερα όταν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ στις Βρυξέλλες , ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε «Όταν η Ελλάδα ολοκληρώσει, με ικανοποιητικό τρόπο, την αξιολόγηση και θελήσει υποστήριξη, τότε υπάρχει η βούληση, από την πλευρά της Ευρωζώνης, να βοηθήσει».
«Αυτό θα αποφασιστεί τον Δεκέμβριο», τόνισε.

Κατά την συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ , τόνισαν στον Γκίκα Χαρδούβελη ότι για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, είναι προαπαιτούμενο η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και ζήτησαν από την χώρα μας να επιταχύνει τις ενέργειες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

Το πλέον πιθανό είναι τον Δεκέμβριο να συζητηθεί ως επικρατέστερη λύση η επέκταση του υφιστάμενου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας από 6 μέχρι και 15 μήνες, με στόχο να έχει περισσότερο χρόνο η χώρα ώστε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για να λάβει την τελευταία δόση από το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα