Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπαναχωρεί η ΕΕ για τα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους;

Υπαναχωρεί η ΕΕ για τα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους, εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, εκτιμώντας ότι αυτό είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι πριν από την υλοποίηση της δέσμευσης τους για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα σε ότι αφορά την απομείωση του χρέους της, πρέπει να ληφθεί υπόψη η αλλαγή της οικονομικής κατάστασης στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

«Η πραγματικότητα στην οικονομία έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τις παραμέτρους στις οποίες βασίστηκε η υπόσχεση που δόθηκε το Νοέμβριο του 2012» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Με τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, δεν έχει και πολύ νόημα να πει κανείς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Είναι πάρα πολύ βιώσιμο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters , αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσαν πως η Αθήνα δεν γνωρίζει να γίνεται επανεξέταση του θέματος από την Ευρωζώνη και εκτίμησαν πως η χώρα δικαιούται μια ελάφρυνση του χρέους όπως της έχουν υποσχεθεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι μια άρση των δεσμεύσεων θα μπορούσε να ισοδυναμεί με τιμωρία.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αθήνα. Οι συνομιλίες για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσουν μόνο μετά από την τρέχουσα αξιολόγηση .

Σχετικά άρθρα