Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Φορολογία, Φορολογικές Δηλώσεις,

Με προσυμπληρωμένους τους περισσότερους κωδικούς θα ξεκινήσει φέτος η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων , που αναμένεται
να ξεκινήσει περί τα τέλη Μαρτίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας έως το τέλος Ιουνίου.

Για πρώτη φορά φέτος, περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές θα δουν προσυμπληρωμένη τη φορολογική τους δήλωση.

Έτσι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια καθώς θα πραγματοποιηθεί αυτόματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Αν όμως έχουν αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια, τότε θα πρέπει να τις συμπληρώσουν προκειμένου να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση.

Ήδη η ΑΑΔΕ έχει λάβει από τους φορείς του Δημοσίου και τις εταιρίες τα στοιχεία που απαιτούνται για μισθούς και συντάξεις, τόκους καταθέσεων, φόρους που έχουν παρακρατηθεί, τα στοιχεία για κατοικίες και οχήματα, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, δαπάνες αποπληρωμής δανείων και πιστωτικών καρτών, αυτοτελώς φορολογούμενα ή απαλλασσόμενα από τον φόρο εισοδήματα, καταναλωτικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν καθώς και συναλλαγές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής που μειώνουν τον φόρο.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων να λάβουν μήνυμα από την ΑΑΔΕ ότι οι κωδικοί έχουν συμπληρωθεί και με την υπενθύμιση ότι μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγές έως τις 30 Ιουνίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Διαφορετικά στις 30 Ιουνίου θα θεωρηθεί ότι έχει υποβληθεί.

Σχετικά άρθρα