Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Άνγκελα Μέρκελ, Γιώργος Πατεράκης, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, Κυριάκος Μητσοτάκης,

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος που αφορά τον κ. Γιώργο Πατεράκη.

Το περιοδικό αναφέρει στον υπότιτλο ότι «το Spiegel τον είχε φέρει αντιμέτωπο με αιτιάσεις για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων».

Ειδικότερα το άρθρο γράφει ότι «την περασμένη Δευτέρα το Spiegel έστειλε για πρώτη φορά ερωτηματολόγια σε εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα.

»Το υπόβαθρο των ερευνών ήταν εσωτερικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Πατεράκης είχε φέρει σε επαφή Έλληνες πολιτικούς με εταιρείες που βρίσκονταν στο πελατολόγιο της δικής του εταιρείας συμβούλων MCI.

»Και το δημοσίευμα συνεχίζει γράφοντας πως επρόκειτο για δύο ταξίδια το 2022 στο Βερολίνο.

»Ο τότε υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε τον Μάρτιο του ίδιου έτους με εκπροσώπους της εταιρείας B. Grimm, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

»Ο τότε υπουργός Επενδύσεων συναντήθηκε επίσης τον Σεπτέμβριο με την Linde που δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του φυσικού αερίου.

»Οι B. Grimm και η Linde βρίσκονται στο πελατολόγιο του Πατεράκη, ο οποίος συμμετείχε στα ταξίδια.

»Οι εταιρείες δεν απάντησαν σε σχετικά ερωτήματα που τους υποβλήθηκαν.

»Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είχε κλείσει χώρους σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο Βερολίνο.

»Οι συναντήσεις προκάλεσαν το ερώτημα εάν ο Πατεράκης είχε παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας του επιμελητηρίου».

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας ότι ο κ.Πατεράκης απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα «υποτιθέμενες παραβιάσεις ως αβάσιμες» και ότι «πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες της εταιρείας του MCI και τις δραστηριότητες της εταιρείας του εμπίπτουν στην υποχρέωση του απορρήτου».

Ο επικεφαλής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για τους πελάτες και τις δραστηριότητες του κ. Πατεράκη.

ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Πατεράκης στο κέντρο της φωτογραφίας ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, (Αθήνα 09.03.2020 Εικόνα: John Macdougall/AFP/Getty Images)

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα