Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδούβελης: Κάνουν ζημιά στον τόπο τα σενάρια για το μνημόνιο

Χαρδούβελης: Κάνουν ζημιά στον τόπο τα σενάρια για το μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γκίκας Χαρδούβελης, Μνημόνιο, Τρόικα,

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την ελληνική οικονομία που δημιούργησαν οι διαρροές από έγγραφα του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επικοινώνησε μαζί του και σύμφωναμε την ανακοίνωση του υπουργείου, “ο κ.Ντάισελμπλουμ αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα”.

“Όσοι, συνεπώς, οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στον τόπο” τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου..

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέτζε την παράταση του ελληνικού προγράμματος τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί επίσης από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σε έγγραφό του, αναφορικά με την διάταξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συγκαλείται την Πέμπτη, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, αλλά όπως τονίζει, δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.

«Η δόση των 1,9 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής και μετά από μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου», αναφέρεται στο έγγραφο.

Σχετικά άρθρα