Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόικα: Δημοσιονομικό κενό 2 δισ.

Τρόικα: Δημοσιονομικό κενό 2 δισ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιονομικό Έλλειμμα, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Τρόικα,

Δημοσιονομικό κενό 2 δις ευρώ συνεχίζει να βλέπει η Τρόικα στο ελληνικό πρόγραμμα του 2015, όπως φαίνεται από τις επικοινωνίες που έχουν στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου τους Κράτους τα τελευταία 24ωρα.

Το κενό αυτό χρησιμοποιεί η τρόικα ως “μοχλό πίεσης” για τις μεταρρυθμίσεις που ζητά στο ασφαλιστικό, καθώς οι μεγαλύτερες δημοσιονομικές ανάγκες για το επόμενο έτος σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στο κενό των 2 δις συγκαταλέγεται το κόστος των φοροελαφρύνσεων και η δαπάνη αποκατάστασης των μισθών των ενστόλων, χωρίς να αποκλείουν επιβαρύνσεις και από άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Αρνητικά στο σκέλος της διαπραγμάτευσης της τρόικας συμβάλει και η εξέλιξη των δημοσίων εσόδων τον Οκτώβριο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υστέρησε σε σχέση με τους στόχους, λόγω της αναμονής της ρύθμισης των 100 δόσεων από πολλούς φορολογουμένους.

Σχετικά άρθρα