Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αναξιόπιστος Ερντογάν κρύβει τον πραγματικό αριθμό των ανέργων στην Τουρκία

Ο αναξιόπιστος Ερντογάν κρύβει τον πραγματικό αριθμό των ανέργων στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Τουρκία,

Το Κέντρο Ερευνών της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (DİSK-AR) ανακοίνωσε τον «πραγματικό» αριθμό των ανέργων στη γείτονα, αναφέροντας ότι ήταν 8,1 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού Οικογενειών από το κρατικό Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK), ο αριθμός των ανέργων ηλικίας 15 ετών και άνω μειώθηκε κατά 163.000 σε 2,9 εκατομμύρια τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Δηλώνουν 5 εκατομμύρια κάτω!

Το «στενά καθορισμένο» ποσοστό ανεργίας και το «ευρέως καθορισμένο» ποσοστό ανεργίας (αδρανές εργατικό δυναμικό) ήταν 8,5% εκατό και 21,3% αντίστοιχα.

Η πρώτη περίπτωση απεικονίζει τα άνεργα άτομα που αναζήτησαν ενεργά εργασία σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, ενώ η δεύτερη επεκτείνει τα στοιχεία της έρευνας, συμπεριλαμβάνοντας αυτούς που επιθυμούσαν απασχόληση αλλά δεν την αναζήτησαν ενεργά εκείνη την περίοδο.

Η DİSK-AR επεσήμανε τη διαφορά των 13 μονάδων μεταξύ αυτών των δυο περιπτώσεων, αναφέροντας ότι ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίον υπάρχει είναι η αύξηση του αριθμού της υποαπασχόλησης, του αριθμού εκείνων που έχασαν την ελπίδα τους αναζητώντας δουλειά, εκείνων που δεν ψάχνουν για δουλειά αλλά είναι έτοιμοι να δουλέψουν και εκείνων που ψάχνουν για δουλειά αλλά δεν μπορούν να ξεκινήσουν να δουλεύουν.

Ο αριθμός των σχετιζόμενων την υποαπασχόληση αυξήθηκε από 298,00 τον Οκτώβριο του 2019 σε 1,8 εκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με την DİSK-AR.

Ο αριθμός του δυνητικού εργατικού δυναμικού αυξήθηκε από 1,7 εκατομμύρια το 2019 σε 3,3 εκατομμύρια το 2023.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της DİSK-AR με βάση την αναλογία αδρανούς εργατικού δυναμικού της TÜİK, ο αριθμός των ανέργων -κατά το ευρέως καθορισμένο ποσοστό ανεργίας- ήταν 8,1 εκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2023.

Με άλλα λόγια, η τουρκική κυβέρνηση δηλώνει 5 εκατομμύρια λιγότερους ανέργους.

Σχετικά άρθρα