Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανική Welt αμφισβητεί το success story του Μητσοτάκη: «Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει»

Η Γερμανική Welt αμφισβητεί το success story του Μητσοτάκη: «Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Κρίση Χρέους, Κυριάκος Μητσοτάκης, Οικονομική Κρίση,

Μια απαισιόδοξη θέση για το μέλλον της Ελλάδας, υιοθετεί η γερμανική εφημερίδα Welt, τονίζοντας πως «η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη», αν και επαινεί τα οικονομικά άλματα που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το γερμανικό Μέσο εκτιμά πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δεκαετίες ώστε να διαχειριστεί το τεράστιο χρέος της.

»Επιπλέον, η οικονομία εξακολουθεί ουσιαστικά να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

»Το πιο πιεστικό εξ αυτών είναι η έκρηξη των επενδύσεων.

»Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι φυσιολογικό στα πλαίσια της ανάκαμψης έπειτα από μια ύφεση και αναμένεται να ατονήσει σε λίγα χρόνια.

»Τότε είναι που θα φανεί το πόσο βιώσιμη είναι η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως και το εάν μπορεί αυτή να φτάσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης σε μόνιμη βάση.

»Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

»Η χώρα χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να έχει ισχυρούς και ανεξάρτητους θεσμούς, μία πιο γρήγορη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη, αμερόληπτες γραφειοκρατικές διαδικασίες και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

»Και σε αυτά οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν σημειώσει μονάχα εν μέρει πρόοδο κατά την τελευταία δεκαετία».

Όπως επισημαίνει η Welt, «το γεγονός ότι στην πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία δεν έγινε σχεδόν καμία συζήτηση περί μεταρρυθμίσεων είναι κακός οιωνός.

»Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης υποσχέθηκε περισσότερες δαπάνες για κοινωνικά μέτρα – επειδή η μακροχρόνια ύφεση και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν ζημιώσει την κοινωνία, με την Ελλάδα να έχει πλέον ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στην Ε.Ε., ενώ ο υψηλός πληθωρισμός συνδυαστικά με τους χαμηλούς μισθούς προκαλεί υπαρξιακές ανησυχίες ακόμη και στη μεσαία τάξη.

»Οι πολίτες της Γερμανίας βιώνουν με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες του ότι, σε μία περίοδο οικονομικής άνθησης, οι πολιτικοί προτιμούν να καθυστερούν ορισμένες σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

»Το εάν η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει ένα τέτοιο λάθος μένει να αποδειχθεί από τη νεοεκλεχθείσα κυβέρνηση», καταλήγει το γερμανικό Μέσο.

ΠΗΓH: DW

Σχετικά άρθρα