Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χατζηδάκης σε βιομήχανους: «Θα είμαστε μαζί, γιατί είσαστε χρήσιμοι»

Χατζηδάκης σε βιομήχανους: «Θα είμαστε μαζί, γιατί είσαστε χρήσιμοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιομηχανία, Κωστής Χατζηδάκης, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Υπουργείο Οικονομικών,

Μήνυμα στήριξης της βιομηχανίας και κάθε κλάδου που εξυπηρετεί την εξωστρέφεια απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της ετήσιας τακτικής ΓΣ του ΣΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, προσπαθεί να εφαρμόσει μια σοβαρή, αξιόπιστη και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική που στηρίζεται πρώτα από όλα στη δημοσιονομική σταθερότητα και σοβαρότητα, γιαυτό και η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ε.Ε. σε ρυθμούς ανάπτυξης και τη Δευτέρα που θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα γίνει σαφές ότι υπάρχει υπεραπόδοση του προϋπολογισμού, που βασίζεται σε υπεραπόδοση της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν ξεχνά τον ειδικό ρόλο της βιομηχανίας σε αυτήν την προσπάθεια και ότι κλάδοι όπως η φαρμακοβιομηχανία και η αγροδιατροφή βοήθησαν την περασμένη τετραετία στον περιορισμό της ανισορροπίας ως προς το εμπορικό έλλειμμα, διαβεβαιώνοντας στη συνέχεια ότι «θα είμαστε μαζί γιατί είσαστε πολύ χρήσιμοι».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στις παραμεθόριες περιοχές η βιομηχανία διαδραματίζει και εθνικό ρόλο.

Κληθείς επίσης να μιλήσει για την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη χορήγηση δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα.

Σχετικά άρθρα