Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντροπή τους! – Βενζίνη: Μέχρι και 2 ευρώ το λίτρο σε μεγάλες πόλεις

Ντροπή τους! – Βενζίνη: Μέχρι και 2 ευρώ το λίτρο σε μεγάλες πόλεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Βενζινάδικο, Βενζίνη, Ενέργεια, Πρατήρια Καυσίμων,

Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην τιμή της βενζίνης, ενώ σε μερικές πόλεις το κόστος ανά λίτρο αγγίζει μέχρι και τα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργο Ασμάτογλου, που μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, η τιμή της βενζίνης αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ όπως ανέφερε η μέση τιμή των μεγάλων πόλεων τις τελευταίες τρεις ημέρες αγγίζει το 1,96 ευρώ.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο το όριο των 2 ευρώ να ξεφύγει κατά πολύ μέχρι και στην Αθήνα, ενώ θέτοντας έναν χρονικό ορίζοντα για το πότε αναμένονται αυτές οι αυξήσεις, ανέφερε ότι είναι πιθανό να τις δούμε μέχρι και στα τέλη Αυγούστου, όταν οι εκδρομείς θα επιστρέφουν στα αστικά κέντρα και την πρωτεύουσα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο κ. Ασμάτογλου τόνισε επιπλέον ότι οι αυξήσεις αυτές στον ελλαδικό χώρο δεν είναι ανάλογες με τις τιμές του διεθνούς πετρελαίου, εξήγησε ωστόσο ότι η μείωση του διαθέσιμου καυσίμου και οι προαναγγελίες των χωρών του Κόλπου για περιορισμό της παροχής πετρελαίου, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησής του, είναι πιθανό να έχουν οδηγήσει σε αυτή την εκτόξευση των τιμών.

Σχετικά άρθρα