Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθίζηση του τουρισμού τον Ιούνιο – Η αισχροκέρδεια κι ο υπερτουρισμός τον έριξαν έως και 40%

Καθίζηση του τουρισμού τον Ιούνιο – Η αισχροκέρδεια κι ο υπερτουρισμός τον έριξαν έως και 40%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Εστιατόρια / Εστίαση, Κυκλάδες, Μύκονος, Νησιά Αιγαίου, Ξενοδοχεία, Ρόδος, Σαντορίνη, Τουρισμός, Τουρίστες,

Σε θετικές εκπλήξεις για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο ελπίζουν οι ξενοδόχοι, που βλέπουν τον Ιούνιο, στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, να μειώνονται οι κρατήσεις.

Οι λόγοι; Προς το παρόν αποδίδουν τις αιτίες λίγο στον καιρό και λίγο στις τιμές.

Μάλιστα, στο νησί-ναυαρχίδα του τουρισμού, δηλαδή στη Μύκονο, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο ακόμα και για 40% λιγότερες κρατήσεις, ενώ αντίστοιχη φαίνεται να είναι η εικόνα και στη Σαντορίνη, όπως δείχνουν τα στοιχεία των αφίξεων που σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζουν ακόμα και μείωση.

Τα καλά νέα «έκρυβε» για φέτος η Αθήνα, που πλέον μετατρέπεται σε πρώτο προορισμό και όχι ενδιάμεση στάση, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές.

Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία δεν αποκομίζουν τα κέρδη, γιατί οι περισσότεροι στρέφονται στη λύση της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, δηλαδή στα Airbnb.

Αυτά και άλλα στοιχεία για τον τουρισμό και τους ελληνικούς προορισμούς μέχρι στιγμής δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ αποκαλύπτει και το τι γίνεται και στα υπόλοιπα δημοφιλή νησιά. Πιο αναλυτικά:

Ανοδικά κινούνται φέτος η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σκιάθος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά αλλά και η Θεσσαλονίκη, ενώ Μύκονος και Σαντορίνη είναι κοντά στην ύφεση.

Οι δυσμενείς παράμετροι, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, συνοψίζονται στα εξής:

Υψηλές τιμές, κακός καιρός, βραχυχρόνιες μισθώσεις, υπερτουρισμός, αρνητική δημοσιότητα.

Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη όμως, υπάρχουν και άλλοι προορισμοί που πιέζονται:

Στο -21,8% βρίσκεται η Σάμος.

33,7% λιγότερες θέσεις δείχνει για την Καλαμάτα ο προγραμματισμός των αεροπορικών κρατήσεων.

Σχετικά άρθρα